Leem als afwerking in uw interieur

Na de bouwvak zijn wij dealer van Tierrafino!

Al jaren werken wij met de producten van Tierrafino, en passen deze met veel succes binnenshuis toe als afwerking. Wij zijn dan ook trots om te mogen vermelden dat wij na de bouwvak dealer worden van deze producten.

Wij zorgen er voor dat er een uitgebreid assortiment voor u klaar ligt, en uiteraard zijn alle producten op aanvraag te bestellen en af te halen.

Meer weten over deze producten? Producten van Tierrafino bij ons afnemen?

Na de bouwvak officieel dealer van Tierrafino! Het aftellen is begonnen...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Leemstuc

Al eeuwenlang wordt leem gebruikt om huizen aan de binnenkant mee af te werken. De samenstelling van leem bestaat uit klei, zand en eventueel kleine strootjes. De juiste mengverhouding en grondstoffen resulteert in de diverse leemproducten:

  1. basisleem
  2. leemfinischen
  3. leemverf

Vochtregulerend, voor een gezonder huis

Leem blijft ademen met de omgeving. Binnenshuis is een optimale luchtvochtigheid van 50% tot 80% gewenst. Als de lucht binnenshuis te vochtig of te droog is kan dat leiden tot gezondheidsklachten. Met name in nieuwbouwwoningen waar ramen niet (meer) open kunnen en de frisse lucht vooral van ventilatieroosters moet komen, kan leem toch zorgen voor een goed binnenklimaat. Leemstuc neemt bijvoorbeeld vocht uit de omgeving op als de lucht zeer vochtig is. Zodra het luchtvochtigheidsgehalte daalt, geeft de leem dit vocht weer af en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat.

Natuurlijke eigenschappen van leem

Leem is weer helemaal terug mede vanwege de goede bouwbiologische eigenschappen. Het bestaat volledig uit natuurlijke materialen zoals klei, zand, en vaak ook nog stro. Leem is dus een milieuvriendelijke stucsoort en valt eenvoudig bij te werken indien er kleine beschadigingen optreden.

Sier ornament plafond
Sier ornament plafond

Interieur met Leem

Leem is uitermate geschikt voor in uw woning, kantoor, of horeca-locatie. Leemstuc past zowel in een landelijk als in een modern interieur. Vanwege de karakteristieke eigenschappen leent het zich voor een totaalpresentatie en integratie in uw interieur. Leem kan gecombineerd worden met allerlei materialen zoals stuco lustro, tadelakt en kalkverf.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag te woord, neem gerust contact met ons op of kom langs en bekijk onze samples in onze showroom in Uithuizermeeden, de koffie staat klaar!

Nieuw! Workshop Betonlook

Investeer wat tijd en leer zelf betonlook stucwerk aanbrengen! In een dag leert u de ins en outs van het stukadoorsvak en gaat u zelf aan de slag met betonlook.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Nieuw! Workshop Leem

Investeer wat tijd en leer zelf leem stucwerk aanbrengen! In een dag leert u de ins en outs van het stukadoorsvak en gaat u zelf aan de slag met leem.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Nieuw! Workshop Restauratie

Investeer wat tijd en leer zelf stucwerk en ornamenten restaureren! In een dag leert u de ins en outs van het restaureren en gaat u zelf aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een mal.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Contact

Vragen of opmerkingen? Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Wij vinden het leuk om met u mee te denken en om te zoeken naar een passende oplossing.Neem gerust contact met ons op!

Over ons

Wij verzorgen vele diensten voor bedrijven, instellingen en particulieren. Onze doelstelling is om al onze klanten voor de volle 100% tevreden te stellen door ons vakmanschap. Lees meer over ons »

NOA Erkend

Onze firma is een NOA erkend en een gespecialiseerd stukadoorsbedrijf in alle vormen van wand- en plafondafwerking en lijsten/ornamenten. Bekijk de NOA website »
Savantis erkend leerbedrijf logo

Leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf en voldoen aan alle eisen voor het begeleiden en opleiden van Stukadoors in opleiding. Ga naar de Savantis website »