Gevels

Gevels voorzien van stucwerk

Wat binnenshuis kan, kan ook aan de buitenkant. Een perfect gestucte en afgepleisterde gevel die het aangezicht van uw huis verfraait, is voor ons een plezierige uitdaging. Glad of structuur, de afwerking brengen we o.a. aan op steen, maar ook op bestaand gevelstucwerk.

Blokverband

Bij blokverband worden in het glad pleisterwerk horizontale en verticale groeven opgenomen. Door deze afwisselend weer te geven lijkt het alsof de gevel uit grote steenblokken is opgebouwd. Wij hebben veel gevels en buitenmuren voorzien van blokverband stucwerk. Ook hebben wij veel ervaring met het restaureren van bestaand stucwerk.

Wapeningsgaas

Wij garanderen langdurig resultaat dankzij een sterke laag wapenmortel met wapeningsgaas, die eventuele spanningen in de onderliggende muur compenseert.

Schriftelijke garantie

Wilt u schriftelijke garantie op ons vakwerk? Dat kan, neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden »

Een foto van een gevel met blokverband schifting stucwerk
een foto van gaas om de gevel te verstevigen

Gevel isolatie, lagere stookkosten

Wist u dat het nieuwe stucwerk aan uw gevel ook een prima gelegenheid is om de muur te laten voorzien van een isolatielaag? Daar hebben wij goede ervaringen mee opgedaan. Met gevelisolatie investeert u in een duurzamere woning. Dit heeft dus invloed op uw stookkosten, maar ook op uw energielabel als u uw woning wilt verkopen. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor subsidie als u uw woning energiezuiniger laat maken.

Vergunning aanvragen voor gevel isolatie in Eemsmond

Bij het isoleren van de buitenmuur vanaf de buitenkant verandert het aangezicht van uw woning. Dit is niet altijd toegestaan. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij rijtjeshuizen, monumentale panden, twee-onder-een-kap-woningen of beschermde stadsgezichten mag er geen verandering aangebracht worden. Ook kan het zijn dat er in sommige gemeenten een vergunning aangevraagd moet worden.

Combineren van gevel isolatie technieken

Soms geld het verbod op veranderen van uiterlijk alleen voor de voorgevel. De achterkant en zijkant van het huis kan dan wel voorzien worden van isolatie. Het kan dan gecombineerd worden met een andere vorm van isolatie voor de voorgevel.

Wij hebben erg goede ervaringen met het isoleren van gevels en adviseren u graag over de mogelijkheden. De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil en wij houden u graag op de hoogte van de nieuwe technieken en opties. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak »

Gepleisterde plint

Op de buitenmuur van een woning wordt ook wel een gepleisterde plint toegepast. Dit is een cementgebonden stuclaag langs de onderkant van de buitenmuur. Vroeger werd dit veel toegepast bij boerderijen omdat dit makkelijker schoon te houden was. Boerderijen hadden vaak een rieten dak en geen dakgoten. Het vuil spatte dan tegen de buitenmuren op waardoor deze erg vies konden worden. Een gepleisterde plint heeft als voordeel dat het veel makkelijker schoon te houden is dan een gemetselde muur.

Tegenwoordig worden voor de onderste lagen stenen vaak hardgebakken stenen gebruikt. Deze stenen weren het grondwater beter dan gewone metselstenen. Ze zijn vaak wel anders van kleur en de gepleisterde plint wordt dan vaak toegepast als decoratie.

Sier ornament plafond

Aardbevingsschade in de provincie Groningen

Als u in Groningen in het aardbevingsgebied woont kan het zijn dat uw gevel beschadigd is geraakt door verzakking als gevolg van de aardbevingen. Dan heeft u wellicht recht op een vergoeding voor het restaureren van uw bevingsschade.

Om een claim in te dienen bij de NAM kunt u uw schade melden bij het Centrum Veilig Wonen in Appingedam. Lees meer over het melden en restaureren van aardbevingsschade »

Nieuw! Workshop Betonlook

Investeer wat tijd en leer zelf betonlook stucwerk aanbrengen! In een dag leert u de ins en outs van het stukadoorsvak en gaat u zelf aan de slag met betonlook.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Nieuw! Workshop Leem

Investeer wat tijd en leer zelf leem stucwerk aanbrengen! In een dag leert u de ins en outs van het stukadoorsvak en gaat u zelf aan de slag met leem.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Nieuw! Workshop Restauratie

Investeer wat tijd en leer zelf stucwerk en ornamenten restaureren! In een dag leert u de ins en outs van het restaureren en gaat u zelf aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een mal.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Contact

Vragen of opmerkingen? Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Wij vinden het leuk om met u mee te denken en om te zoeken naar een passende oplossing.Neem gerust contact met ons op!

Over ons

Wij verzorgen vele diensten voor bedrijven, instellingen en particulieren. Onze doelstelling is om al onze klanten voor de volle 100% tevreden te stellen door ons vakmanschap. Lees meer over ons »

NOA Erkend

Onze firma is een NOA erkend en een gespecialiseerd stukadoorsbedrijf in alle vormen van wand- en plafondafwerking en lijsten/ornamenten. Bekijk de NOA website »
Savantis erkend leerbedrijf logo

Leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf en voldoen aan alle eisen voor het begeleiden en opleiden van Stukadoors in opleiding. Ga naar de Savantis website »