Restauratie en herstel

Restauratiewerkzaamheden

Voor het maken en/of herstellen van oude plafonds of sier stucwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Vaak zitten er in oude panden onder de aangebrachte systeemplafonds of verlaagde plafonds prachtig oud stucwerk.

De laatste jaren wordt het steeds populairder deze oude stijlen weer terug te brengen. Vaak vertonen deze versieringen echter achterstallig onderhoud. Ook zijn ze vaak deels verdwenen of vertonen ze veel gebreken. Wij restaureren volledig en brengen deze sier-ornamenten weer terug in de oude staat.

Sier ornament plafond
Gipslijsten trekken sierlijsten trekken

Sierlijsten plaatsen

Wat ook voorkomt als onderdeel van het restaureren van plafonds en of wanden is het plaatsen of restaureren van sierlijsten. (Ook wel gipslijsten genoemd.) Sierlijsten worden gemaakt van modelgips. Dit gips wordt gegoten in mallen waarin een wapening van glasvezel of henneptouw is aangebracht. Andere benamingen voor sierlijsten zijn gipslijsten, kooflijsten (tussen wand-plafond) en perklijsten (op wand of plafond).

Wij kunnen zowel nieuwe gipslijsten maken als bestaande sierlijsten restaureren. Ook maken wij zelf mallen en kunnen wij voor elke situatie een passende oplossing creëren.

Vakbekwaam herstel

Als een ornament erg gehavend of beschadigd is zullen wij overleg met u kijken of de schade aan de plafonds door middel van restauratietechnieken kan worden verholpen. In de afgelopen jaren hebben wij diverse herstelwerkzaamheden mogen uitvoeren. Dit doen wij in samenwerking met vakmensen die de kennis en de uitvoering van de oude technieken nog perfect beheersen.

Het vraagt vakbekwaamheid om de schade te bepalen, hiervoor een oplossing te bedenken en deze vervolgens uit te voeren in combinatie met verschillende materialen en technieken. Wij zoeken altijd naar een oplossing die een optimaal eindresultaat biedt en die naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd!

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag te woord, neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Uithuizermeeden, kovvie staait kloar!

Nieuw! Workshop Betonlook

Investeer wat tijd en leer zelf betonlook stucwerk aanbrengen! In een dag leert u de ins en outs van het stukadoorsvak en gaat u zelf aan de slag met betonlook.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Nieuw! Workshop Leem

Investeer wat tijd en leer zelf leem stucwerk aanbrengen! In een dag leert u de ins en outs van het stukadoorsvak en gaat u zelf aan de slag met leem.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Nieuw! Workshop Restauratie

Investeer wat tijd en leer zelf stucwerk en ornamenten restaureren! In een dag leert u de ins en outs van het restaureren en gaat u zelf aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een mal.

Meer weten? Meld u alvast aan!

Contact

Vragen of opmerkingen? Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Wij vinden het leuk om met u mee te denken en om te zoeken naar een passende oplossing.Neem gerust contact met ons op!

Over ons

Wij verzorgen vele diensten voor bedrijven, instellingen en particulieren. Onze doelstelling is om al onze klanten voor de volle 100% tevreden te stellen door ons vakmanschap. Lees meer over ons »

NOA Erkend

Onze firma is een NOA erkend en een gespecialiseerd stukadoorsbedrijf in alle vormen van wand- en plafondafwerking en lijsten/ornamenten. Bekijk de NOA website »
Savantis erkend leerbedrijf logo

Leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf en voldoen aan alle eisen voor het begeleiden en opleiden van Stukadoors in opleiding. Ga naar de Savantis website »